Over Karel Marissens

Feiten

Naam: Karel Marissens
Geboren: 15 december 1988
Woonplaats: Groot-Bijgaarden
Opleiding:

Toegepaste Informatica
Afstudeerrichting Netwerken

Erasmushogeschool Brussel

Geslaagd met grootste onderscheiding

Wat anderen zeggen

flexibel, intelligent, standvastig, planner, betrouwbaar, muzikaal, bescheiden, doelgericht, gestructureerd, grappig, ibm, innovatief, mac-loving, nerdy, persoonsgericht, platform onafhankelijk, serieus, steeds bereikbaar, steengoed, toegankelijk, zelfstandig, eigenzinnig, gemanierd, goed opgevoed, stabiele omgeving, ...

Informatica

Toen ik 15 was maakte kennis met het Internet en kreeg ik interesse in het bouwen van websites. In eerste instantie deed ik dit via Frontpage, wat mijn vader toen gebruikte. Al snel volgde ik echter enkele on-line cursussen HTML en CSS, die mij de basis gaven voor het zelf ontwikkelen van websites.

Tijdens het bouwen van allerhande eenvoudige websites breidde ik mijn ervaring en kennis van HTML en CSS uit. Ook met JavaScript kwam ik in aanraking. Rond die tijd werd ik lid van onder andere het Websitemaken.be forum en het Webmastercity.nl forum, waar ik nog veel meer bijleerde.

Om websites dynamisch te maken leerde ik vervolgens werken met PHP en MySQL. Ondertussen kwamen verschillende vrienden en kennissen bij mij voor hulp met CSS, waar ik intussen erg goed in was geworden.

Ook naast het ontwikkelen van websites was ik veel met de computer bezig. Zo heb ik de nodige uurtjes gespendeerd aan video editing, oorspronkelijk met Pinnacle Studio 8 en later met meer geavanceerde programma's zoals Magix Video Deluxe. Ik heb zo bijvoorbeeld samen met een aantal klasgenoten een 15 minuten durende James Bond film gemaakt.

Prutsen met Linux deed ik ook. Voornamelijk met Debian en Ubuntu (beginnende bij versie 5.04, ook wel bekend als "Hoary Hedgehog").

Toen ik in 2006 afstudeerde van mijn middelbare school, het Sint-Jozefsinstituut te Ternat, wist ik dat ik een hogere opleiding informatica wou volgen. Na bij verschillende hogescholen de opendeurdag bij te wonen heb ik uiteindelijk gekozen voor de opleiding Toegepaste Informatica aan de Erasmushogeschool te Brussel, campus IWT.

In de 3 jaar durende opleiding heb ik enorm veel bijgeleerd. Op het programma stonden onder andere de programmeertalen C++ en Java, SQL (met procedures e.d.), OOP, design patterns, ... Doordat ik koos voor de afstudeerrichting netwerken leerde ik bovendien werken met routers en switches (CCNA). Ook het configureren van een firewall (iptables), proxy server (squid), apache webserver en ftp server voor Linux behoorden tot de leerstof.

Naast de leerstof zelf waren er ook verschillende projecten. Zo maakte ik bijvoorbeeld in het 2e jaar, samen met mijn teamleden, een educatief 2D multi-player racespel in Java: "Quizy Race". In het laatste jaar liep ik een 3 maanden durende stage bij SkillTeam, waar ik instond voor de verdere ontwikkeling, en integratie met de bestaande systemen, van een planning applicatie, alsook het ontwikkelen van een applicatie die het verwachte revenue van de huidige en komende 3 maanden voorspelt. Als eindwerk ("bachelorproef") ontwikkelde ik HierTag, een hiërarchisch en taggebaseerd bestandssysteem voor Linux. Hierbij maakte ik uitsluitend gebruik van voor mij nog onbekende technologieën: Python, FUSE en Xapian.

Naast de projecten die uitgingen van de school ontwikkelde ik ook FPD, een eenvoudig fotoboek geschreven in PHP. Op aanraden van Martijn Engler ben ik ook gaan kijken naar Mac OS X, wat ik nu voor het merendeel van mij computertijd gebruik. Ook Linux gebruik ik nog steeds. Windows daarentegen gebruik ik nog maar zelden (voornamelijk om websites te testen en eens het occasioneel spelletje).

In 2009 studeerde ik af met grootste onderscheiding.

Hobby's

Zeilen

Zeilboot

Reeds sinds de eerste keer dat ik met men oom ging zeilen had ik de smaak te pakken. Sindsdien gaan we verschillende dagen tijdens de zomermaanden zeilen aan het Veerse Meer in Nederland.

Muziek

Muziek

Naar muziek luisteren doe ik dagelijks thuis, in de tram, in de metro, ... Voornamelijk naar de genres rock en metal. Denk hierbij maar aan groepen als Dream Theater, Edguy, Hammerfall, AC/DC, Iron Maiden en Dire Straits.

Daarnaast speel ik ook zelf muziek. Zo heb ik 7 jaar klarinet gespeeld en ondertussen al even lang elektrische gitaar. Regelmatig jam ik samen met mijn broer of met vrienden.