Welkom op Websitemaken.be

Welkom op de meest veelzijdige Nederlandstalige webmaster-recource. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om je eigen website te maken en te onderhouden.Of je nou een absolute beginner bent of al vergevorderd, op Websitemaken.be vind je alle reviews, tutorials, javascripts en php-scripts die je nodig hebt.

Welkom op dé webmaster-community van Nederland en België!

Check je domeinnaam

Poll: geef je mening

Welke browser is de beste?

Safari
85%
Firefox
10%
IE
1.2%
Opera
3.8%

4 reacties
Bekijk poll-archief

Nieuwste review


Basiscursus JavaScript 1.5

Lees review
Alle reviews

Nieuwste column

Flash: trop is teveel!

Ik heb mij de laatste tijd ook eens in de wereld van Flash gestort (een van de nieuwste Adobe produkten :-) ). Na elke tutorial die ik daarbij doorlopen heb namen het aantal “ooh!” 's, “aah!” 's en “waauw!” 's gestaag toe.

Lees column
Alle columns

Begrip van de dag

"ADSL"

Asymmetric Digital Subscriber Line, ofwel ADSL is een vrij nieuwe techniek waarmee het mogelijk wordt om over een gewone telefoonlijn een enorme hoeveelheid informatie te versturen. Hierbij valt o.a. te denken aan video en geluid.

Internetnieuws

04-03-2008Steek jij ons in een nieuw jasje?

Roem, macht en vrouwen zullen alvast je deel zijn als je meestrijd voor de meest presigeuze wedstrijd van het jaar! Wij zoeken iemand die een nieuwe lay-out kan ontwikkelen voor websitemaken.be 5. Een nieuwe versie, meer dynamisch, meer interactief, ... help ons die ...

22-01 Eerste draft HTML 5 (3)
17-01 Nieuwe Eigenaar Websitemaken.be (2)
09-08 Namespaces in PHP6 (0)

Nieuwste items

Switch - element

In deze kleine tutorial ga ik het 'Switch-element' uitleggen. Dit doe ik aan de hand van een voorbeeldscriptje. We creëren hier eerst de variable: dieren, die gelijk een venster oproept waar je gevraagd wordt hoeveel huisdieren je hebt.

Zonnestralen

Je ziet tegenwoordig meer en meer 'zonnestralen' als achtergrond op een foto of vectorafbeelding of dergelijke moderne ontwerpen. Maar hoe maak je dat nu zelf?

De frametechniek in PHP: header, mal, footer

Je ziet ze nog wel eens, de websites die gemaakt zijn in frames. Het standaard header gedeelte, waar het menu en meestal ook het headerplaatje instaan, het malbestand waar de content instaat en natuurlijk: de footer.